Marjamehu jos käytössä vaaka
1.5 kg marjoja
6-8 dl vettä
500 g sokeria (300 g / mehulitra)
Marjamehu litran mitalla tehtynä
3 l marjoja
2-3 dl / marjalitra
6 dl sokeri (3,5 dl / mehulitra)
Pingota langalla sitoen puhdas sideharso sangon, kulhon tai kattilan päälle ja kaada marjamassa mehuineen siivilävaatteeseen. Älä painele marjoja siivilöinnin aikana, ettei mehusta tule sameaa ja sakkaista. Jos sinulla on tiheä siivilä, niin onnistuu myös sillä siivilöinti.
Kuumenna valunut mehu, kuori vaahto pinnalta ja lisää sokeri. Pullota puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin piripintaan ja peitä pullot kumitulpilla.
Marjamassan voi soseuttaa ja keittää soseeksi.
Ohjeella valmistat noin 1 l mehua / marjakilo.
Marjasoseesta hilloa
1 kg valutettuja marjoja (2 litraa)
500 g Hillosokeria
0,5 dl vettä
Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto.
Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.
Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä mieluiten viileässä.
Jos haluat kiinteämpää hilloa, käytä Dansukker Hillo-marmeladisokeria. Muuten toimitaan samoin kuin hillosokerin kanssa.
Ohje kuinka mehu keitettään kattilassa löytyy sekä Kotilieden lehdestä että Marttojen sivuilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti