perjantai 25. marraskuuta 2016

Helppo ja herkullinen lohilaatikko

Mökkiviikonloppu taas ja helppoa ruokaa olisi ajatus tehdä. Kävin eilen REKO:sta hakemassa valmiiksi viipaloituja perunoita pussillisen ja valmiiksi graavatun kirjolohen. Myös luomusipulit ostin REKO:sta. Ainoa mitä kaupasta piti hakea, oli kerma ja tilli.

Ostin messuilta kivan alumiinisen padan, joka on kevyt, mutta toimii samaan tapaan kuin valurautapata. Nyt tein lohilaatikon suoraan pataan – ja hyvin toimi niin pata kuin tuoreet raaka-aineet. Tuli aivan mahdottoman hyvää laatikkoa. Ja mikä parasta – tiskiä ei tullut kuin lautasista ja ruokailuvälineistä. Miten helppoa!


Helppo lohilaatikko

1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste)

tai 1 kg perunoita viipaleita ja 2 sipulia viipaleina

400-500 g kirjolohifileetä graavattuna

1 tl sitruunapippuria

(1 tl suolaa)

2 dl maustettua ruokakermaa

2 dl crème fraîchea, smetanaa tai kuohukermaa

Pinnalle: hienonnettua tilliä

Voitele vuoka rasvalla, esim. voilla.


Kaada puolet peruna-sipulisekoitusta uunivuokaan. Ripota joukkoon puolet pippurista.



Viipaloi graavattu kalafilee suikaleiksi ja lado ne perunoiden päälle. Lisää loput peruna-sipulista ja loput pippurista. Mausta suolalla, jos tarpeen, mutta graavikala ei todennäköisesti tarvitse suolaa lisää.




Yhdistä kermat ja kaada vuokaan.


Paista 175 asteessa n. tunti tai kunnes ruoka on kypsää.


Ripota pinnalle tilliä ennen tarjoilua.



Ps. jos teet kannellisessa vuokassa lohilaatikon, niin pinta jää aika vaaleaksi, vaikka ruoka onkin kypsä. Jos haluat pintaan väriä, niin ota kansi pois ja paista ylälämpövastus päällä 225 asteessa pari minuuttia – vain niin että pinta saa väriä, mutta älä kuivata ruokaa.

Hieno ja monipuolinen pata - eikö totta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti