keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Kultakakku keltuaisista

Jos leipoo hopeakakun, marenkia tai tarvii valkuaisia muuten leivonnassa, niin keltuaisia voi jäädä yli. Itse leivoin itsenäisyyspäivän kakun ja tein sen hopeakakku pohjana, joten minulle jäi juurikin 6 keltuaista vaille käyttöä. Kultaisen kakun perusta on ihan tavallinen murokakkutaikina, mutta munien sijaan siinä on vain keltuaisia. Sitruuna tai appelsiini raikastavat kakkua ja antavat makua, mutta myös vaniljasokeri käy. Tai sitten maidon ja sitruunamehun voi vaihtaa maustettuun rahkaan. Perustaikinaa voi varioida, sillä mitä kaapissa sattuu olemaan. Mutta tässä siis hopeakakun vastakohta – kultakakku!


Kultainen kakku

200 g huoneenlämpöistä voita

2 dl sokeria

6 kananmunan keltuaista

1 sitruunan kuori ja mehu

1,5 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen taikinaan. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu. Ja lopuksi vuorotellen maito ja vehnäjauhot, johon olet sekoittanut leivinjauheen.


Lusikoi taikina 1,5 litran vuokaan. Ja paista 175 asteessa noin 50 min (uunista ja vuoasta riippuen 40-60 min). Anna tasaantua hetki vuokassa ja kumoa sitten tarjoiluvadille jäähtymään.


Leikkaa kakku vasta jäähtyneenä. Voit koristaa sen tomusokerilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti