maanantai 26. joulukuuta 2016

Karpaloinen kerroskakku

Piparkakku, luumu, kaneli ja karpalot - voiko joulun makua kakusta enempää löytää. Herkullinen juustokakku syntyy helposti piparitaikinasta, jonka voit ostaa valmiina tai tehdä itse. Ohje löytyy Valion sivuilta.


Karpaloinen kerroskakku

Pohja


250 g piparkakkutaikinaa

Täyte

400 g turkkilaista jogurttia

2 munaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 prk Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli (à 200 g)

0,5 tl kardemummaa

200 g pakastekarpaloita

1,5 rkl perunajauhoja

Koristeluun piparkakkuja

Pohja

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin.
Kauli palloksi muotoiltu taikina levyksi. Painele se vuoan pohjalle ja reunoille, n. 3 cm:n korkeuteen.

Täyte

Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Ota 2 1/2 dl seosta sivuun. Yhdistä loppuun jogurttiseokseen rahka ja kardemumma.
Sekoita jäiset karpalot ja 1 rkl perunajauhoa kulhossa. Ripottele loppu (1/2 rkl) perunajauho piparitaikinapohjan päälle.
Kaada rahkaseos kakkuvuokaan. Ripottele päälle karpalot. Valuta päälle jogurttiseos.
Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 1 h 5 min tai kunnes kypsä.
Anna jäähtyä. Irrota kakun reunat ohuella lastalla tai veitsellä ennen irtoreunan avaamista.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti