lauantai 22. helmikuuta 2014

Tomaattikastikkeessa haudutettuja vasikkarullia vuohenjuustomuusin kera

Täytyy sanoa että ihminen ei ole koskaan niin luova kuin uuden edessä!

Meidän K-supermarketissa oli tällä viikolla tarjouksessa kotimaisia vasikanpaisteja. Ne olivat kauniin vaalean punaisia ja pieniä, pyöreitä lihakimpaleita. Täytyy tunnustaa, etten ole kovin usein vasikkaa tehnyt, enkä kyllä syönytkään. Oli pakko ostaa yksi paisti ja otin sen mukaani mökille viikonlopuksi. Olen jo pari päivää miettinyt mitä hyvää vasikasta voi tehdä? Kävin eri sivuilla etsimässä hyviä reseptejä, mutta mikään ei oikein iskenyt. Ei siis muuta kuin heittäydyin luovaksi ja tein aivan oman reseptin. Tässä siis minun näkemys hyvästä vasikkaruuasta...


Tomaattikastikkeessa haudutettuja vasikkarullia vuohenjuustomuusin kera


Muusi


n. 800 g jauhoisia perunoita
vettä ja suolaa keittämiseen
1 rasia vuohenjuustoa
maitoa



Kuori perunat ja keitä kypsiksi.

Survo perunat ja lisää samalla vuohenjuusto ja maito. Tarkista että
koostumus on riittävän kiinteä kastiketta varten, mutta samalla kuohkea.












Vasikkarullat

400–500 g vasikanpaisti
100 g savukinkkua, esim. Pirkka Schwarzwaldin kinkku
salvian lehtiä
hieman suolaa ja pippuria myllystä

Ota paisti lämpiämään ½ tuntia ennen paistamista, esim. siksi aikaa kun kuorit perunoita. Leikkaa paisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.

Nuiji viipaleita vähän ohkaisemmiksi.


Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja kierrä hieman pippuria ja suolaa niille. Levitä jokaiselle viipaleelle savukinkkuviipale ja 1-2 salvian lehteä.

Rullaa viipaleet ja kiinnitä hammastikulla.

Paista rullia nopeasti pannussa voissa tai rasvassa ja nosta paistuneet rullat kattilaan.







Kastike

2 porkkanaa
2 lehtiselleriä
1 solo valkosipuli
½ paprikaa
1 purkki kokonaisia (luomu-) tomaatteja tomaattimehussa
2 laakerinlehteä
pari salvian lehteä silputtuna
valkoviiniä
vettä
kastikesuurustetta

Pilko kasvikset ja hienonna valkosipuli.


Ruskista kasviksia vasikanpaistopannussa samassa rasvassa kuin missä paistoit vasikkarullat. Tässä vaiheessa tuoksu on aivan ihana!

Pilko tomaatit noin 4 osaa ja lisää tomaatit liemineen pannuun. Sekoittele hetki.

Kaada kastike vasikkarullien päälle kattilaan.

Lisää valkoviini ja vettä niin paljon että rullat ovat nesteen peitossa. Lisää laakerinlehdet.

Anna hautua ½-1 h pienellä lämmöllä.

Suurusta kastike ja kiehauta pari minuuttia.

Vihreät pavut
250 g vihreitä papuja
vettä ja suolaa

Poista pavuista kuiva kanta ja huuhtele ne. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä n. 3 minuuttia. Kaada vesi pois ja jos haluat niin laita nokare voita kuumille pavuille.


Kokoa annos:
1-2 vasikkarullaa, muusia ja kastiketta + pavut / annos.

Tästä määrästä lihaa ja perunoita tuli noin 4 annosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti