sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Auta perulaisen koulun kotitalousluokkaa

Meillä on World Visionin kautta Perussa kummityttö Kristina – on ollut jo 7 vuotta. Olemme seuranneet hänen kasvuaan alle 2-vuotiaasta pikku vauvelista nyt marraskuussa 9 vuotta täyttävään kauniiseen koululaiseen. Haaveissa on ollut lähteä joskus tapaamaan Kristinaa, nähdä hänet luonnossa. Keväällä World Vision ilmoitti, että lokakuussa järjestetään kummimatka Peruun. Mukaan pääsi 20 kummia, kaikkiaan hakemuksia tuli 80. Me olimme niiden onnekkaiden joukossa, jotka pääsimme katsomaan omaa kummilastamme ja samalla saimme tutustua World Visionin työhön Perussa sekä nähdä omin silmin mitä meidän kuukausilahjoituksilla tehdään.

Jos haluat, niin voit lukea matkakertomukseni kummimatkasta täältä.

Kävimme kouluissa, lastentarhoissa, äitien koulutus- ja neuvontapaikoissa, ym. Yksi paikka, joka minulle erityisesti jäi mieleen, oli Liman slummialueella olevan koulun kotitalousluokka. Kotitalousluokassa oli yksi opettaja, jonka palkan oppilaiden vanhemmat kustantavat vapaaehtoisvoimin. Myös astiat koululuokassa olivat vanhempien lahjoittamia, eikä niitä ollut paljon. Oppilaat pääsevät kotitaloustunnille kerran kahdessa viikossa, koska tila on niin pieni, että sinne ei mahdu koko luokka kerralla, vaan luokka jaetaan kahteen osaan ja puolet pääsevät tunnille tällä viikolla ja toinen puoli luokkaa ensi viikolla. Enempään ei ole varaa. Myös oppilaiden vanhemmat ovat köyhiä, mutta silti he antavat vähästään, jotta oppilaat saavat edes kerran kahdessa viikossa opiskella kotitaloutta. Leipomiseen tarvittavat aineet koulu saa tekemistään leivonnaisista. Eli he leipovat esim. ananaskakkua ja myyvät sitä koulun pihassa olevasta kojusta 1 sol per viipale. Mekin ostimme viipaleen ja kakku oli erinomaisen hyvää!

Matkan jälkeen World Vision järjesti tälle kyseiselle koululle ja sen kotitalousluokalle oman viitenumeron, jolla annetut lahjoitukset menevät suoraan tämän kotitalousluokan tukemiseen. Kerätyt varat käytetään kotitalousluokan tilojen parantamiseen, opettajan palkkaan sekä välineiden hankkimiseen.

Nyt pyydänkin sinua auttamaan, vaikka kuinka pienellä summalla kotitalousluokkaa, jotta oppilaat saavat mahdollisuuden oppia terveellistä ravitsemusta, käsihygieniaa ja ruuanlaittoa koulussa. Kotitaloustunteja järjestetään myös iltaisin, jotta nuoriso pysyisi poissa jengeistä ja käyttäisi vapaa-ajan tulemalla iltakerhoihin, ja oppimaan hyödyllisiä asioita. Kotitalous on myös tärkeää koko perheelle. Perun yksi suurin ongelma on anemia, joka syntyy huonosta hygieniasta (ripuli) ja yksipuolisesta ravinnosta. Kouluissa opetetaan käsihygieniaa ja tekemään ravitsevampaa ruokaa, jotta lasten anemia parantuisi ja lapsikuolleisuus vähenisi kodeissa. Koululaisilla on mahdollisuus tuota tätä tietoa perheisiin ja heidän mukanaan tulevaisuus parantuu, koska heillä on tietoa kuinka toimia oikein.

Hyvä lukijani ja ruuanystävä – auta:

Tilinumero: 800015-70768136

Iban tilinumero: FI3280001570768136

Kotitalousluokan viitenumero: 9922000000250515

Rahat menevät Peruun Suomen World Visionin kautta.

Kiitos, että luit tämän loppuun. Minuun perulaisten ystävällisyys ja pyyteettömyys tekivät suuren vaikutuksen ja haluan auttaa heitä auttamaan itseään esim. tämän kotitalousluokan avulla. Kiitos, että sinäkin osallistut ja autat heitä!

Keräys on voimassa toukokuun 2015 loppuun (29.5.2015) saakka. Keräyksen päätyttyä World Vision ilmoittaa kuinka paljon keräyskohteeseen saatiin kerättyä varoja. Jos mahdollista, niin päivitän myös tiedon mitä kaikkea avustuksella saatiin kotitalousluokassa aikaan.

Kotitalousluokka oli ylhäällä rinteellä

Tässä syntyy ananaskakku

Opettaja auttaa vuoan irroittamisessa

Opettaja ja lapset sekä leipomuksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti