sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Pizza viikonlopun empanada-täytteistä

Taas on aika tehdä hävikistä herkuksi-ruokaa. Leivoin viikonlopuksi empanadoja, joissa yhdessä oli chorizon-raakamakkarasta täyte, sitten pinaatti-juustotäyte ja tapenada-täyte. Vaikka leivoin empanadoja yhden taikinan vehnäjauhoilla ja yhden gluteenittoman taikinan, niin täytteitä jäi aika reilusti yli. Tämä huomautus myös niille, jotka katselette reseptiä empanadoista ja ajattelette leipoa niitä. Kaksinkertaiseen taikinamääräänkin nähden täytteitä on reilusti. Ja kun niitä jäi käyttämättä, niin ajattelin olla haaskaamatta hyviä täytteitä ja leivoin niistä pizzan.


Pizzapohja

2 dl maitoa
1/3 pak. hiivaan
½ tl suolaa
¼ dl juoksevaa margariinia tai öljyä
4 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito ja sekoita muut aineet siihen. Kuivahiiva lisätään jauhojen joukossa. Laita kohoamaan liinan alle. Taikina saa olla aika pehmeä.

Kaaviloi kohonnut taikina joko kahdeksi pikku pizzaksi tai yhdeksi isoksi pannupizzaksi.


Täytteet:
chorizon-raakamakkarasta täyte
pinaatti-juustotäyte
tapenada-täyte
kirsikkatomaatti
juustoraaste

Viimeistely:
Laita pohjalle tomaattipyreetä tai ketchupia. Sitten tapenada. Ja sen jälkeen chorizon täyte ja lopuksi pinaatti-juustotäyte. Lisää vielä muutama kirsikka tomaatti halkaistuna ja ripottele päälle juusto. Täytteissä on niin paljon mausteita että muita mausteita ei tarvita.

Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Nauti esim. uuden sadon Beaujolais nouveaun kanssa.

"Beaujolais nouveau on valmistettu kuluvan satovuoden gamay-rypäleistä, ja se tulee myyntiin muutaman kuukauden kuluttua sadonkorjuusta. Viinit ovat tarkoitettu nautittaviksi mahdollisimman tuoreina.
Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau on maultaan kevyt, vähätanniininen, kirsikkainen, vadelmainen, hennon banaaninen ja kevyen mausteinen. " lähde Alko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti