lauantai 8. marraskuuta 2014

Isänpäiväkakku mietinnässä

Olen ollut poissa blogista noin kuukauden ensimmäistä kertaa sitten aloittamisen. Elämässä oli syys-lokakuussa niin paljon muutoksia, joten ruualle ja mökille ei jäänyt tilaa. Lokakuussa kävin myös pari viikkoa Perussa, josta bloggasin matkakertomuksen muodossa. Laitan linkin meidän matkaan myös tänne, kun saan kuvat ja muut paikalleen. Nyt olen taas palaamassa ja olen lukenut reseptejä viimeiset päivät uudella innolla. Tänään syntyy isänpäivän menu, jonka julkaisen illan mittaan. Ensi viikonloppuna teemme Perun teemaan liittyen lähisukulaisille ruokaillan. Ja seuraavana viikonloppuna vietämme perinteisiä glögijuhlia ystävien kanssa, mutta tällä kertaa Peru-teemaan liittyen, jolloin luvassa on seisovapöytä perulaista sormisyötävää. Eli ideoita on ja eiköhän pikku hiljaa palata normaaliin kirjoitustahtiin. Joulu on tulossa ja ihanat jouluherkut vain odottavat tekemistä.

Mutta tänään on aika suunnitella huomista isänpäivää ja millainen kakku kahvipöytää koristaa. Kokoan tähän muutaman idean blogin aikaisemmista kakuista. Toivottavasti joku näistä innostaa kokeilemaan!

Ensimmäisenä viime isänpäivän kakku, joka oli tehty saajansa mukaan lakusta ja sitruunasta ja jota koristi pohjalainen siili.

Isänpäivän kakkuTämän kakun tein äidille viime äitienpäivänä, mutta sopii hyvin myös suklaasta tykkäävällle isälle:

Suklaa-vadelmakakkuTässä helppo kakku, joka maistuu paremmalta kuin näyttää:

Puolukka-kinuskikakkuJos ei halua tehdä täytekakku, niin voi myöskin kuorruttaa vaikka porkkanakakun:

Porkkanakakku karpalokuorrutteellaJos haluat niin voit myös näperlellä minitäytekakut:

VadelmasydämetLisää kakkuja löytyy blogista. Nyt lähden tekemään huomista kakkua isälle - tällä kertaa teen kevyen hyydytetyn kakun.

Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti