maanantai 24. marraskuuta 2014

Tapaksia perulaiseen tapaan - ja Gaean kilpailu

Vietämme Perun-matkan kunniaksi perulaista ruokailtaa. Samalla kun vieraat katsovat matkakuviamme, on aika nostaa malja ja herätellä ruokahalua pikku tapaksilla. Juomana on perulainen Pisco Sour ja tapaksina hunajassa ja brandyssä sekä tipassa piscoa marinoitu manchego-juusto. Lisänä on Gaean basilikalla ja sitruunalla marinoitu oliivilajitelma sekä pannulla paistettu chorizon-raakamakkara, joka on maustettu Gaean sweet & spicy oliiviöljyllä ja basilikan lehdillä.


Hunajaiset manchegot

150 g manchego-juustoa
0,5 dl hunajaa
0,5 dl brandyä tai konjakkia
(loraus piscoa)
1 tl anista
3 kpl tähtianista

Leikkaa juusto suupaloiksi kannelliseen purkkiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada juustopaloille. Sulje kansi, hölskytä ja anna manchego-juustojen hunajamarinoitua jääkaapissa ainakin vuorokauden.

Tarjoa hunajaiset manchego-juustopalat tapaksena paahdettujen chorizon-makkarapalojen ja oliivien kera.

Paahdetut chorizon-makkarat

200 g chorizon raakamakkaraa

Koristelu ja maustaminen

Gaean sweet & spicy oliiviöljy
basilikan lehtiä
sitruunan tai limen kuoriraastetta

Puristele chorizon-makkarasta peukalonpään kokoisia pikkupalloja pannulle ja paista ne molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Koristele makkarat Gaean sweet & spicy oliiviöljyllä ja basilikan lehdillä. Voit raastaa myös sitruunan tai limen kuorta makkaroiden päälle koristeeksi.

Tarjoile juustot, makkarat ja oliivit tapaksina alkudrinkin kera.

******************************************************************************

Tällä ohjeella osallistun Gaean kilpailuun. Käy katsomassa ja äänestämässä parasta uutuusmakuideaa - klikkaa tästä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti