torstai 12. maaliskuuta 2015

Muna-juustovuoka tomaattisalaatilla

On arki-ilta, pitkä päivä töissä, kaupan kautta kotiin, pikaisesti salille ja sitten iltaruokaa laittamaan. Tällaisina päivinä arvostaa ruokaa, joka on nopea laittaa, valmistuu muutamasta aineesta, on kevyttä, koska päivällä on jo syöty lounas – ja totta kai sen pitää vielä maistua hyvälle… Mahdoton yhtälö? Ei ole. Munat ovat kevyttä ja terveellistä ruokaa, niissä on proteiinia, ne valmistuvat nopeasti ja niitä on helppo varioida muilla aineilla. Tässä munista ja juustoista uunimunakkaan tapainen vaalea munavuoka, jonka oheen on tehty tomaateista pieni väriläikkä.


Muna-juustovuoka tomaattisalaatilla
neljä annosta

15 g voita
1 purjo halkaistuna pituussuuntaan ja pilkottuna

125 g mozzarellaa kuutioituna
125 g vuohenjuustoa kuutioituna
75 g karkeaksi raastettua parmesaani-juustoa

8 isoa munaa
3 dl creme fraichea
rouhittua mustapippuria, suolaa tarpeen mukaan
Lämmitä uuni 220 C.

Sulata voi pannulla ja kuullota purjo siinä n. 5 min.

Jaa purjo neljään matalaan voideltuun annosvuokaan (tai laita yhteen isoon vuokaa, jossa leivinpaperi). Vatkaa yhteen munat, creme fraiche ja mausteet ja kaada päälle. Juustot kuutioidaan ja ripotellaan päälle.  Laita uuniin 15–20 minuutiksi, kunnes paistos on kullanruskeaa päältä.

tomaattisalaatti
4-6 kypsää tomaattia, lohkoina tai kuutioina
muutama revitty basilikanlehti
kourallinen viipaloituja oliiveja
oliiviöljyä, balsamicoa

Muna-juustovuoan ollessa uunissa, sekoita tomaattilohkot, basilika, viipaloidut oliivit ja öljy + balsamico ja aseta ne tarjolle uunivuoan kanssa.

Ruoan kanssa maistuu tuore italialaistyyppinen hiivaleipä.



Idean lähde: Sainsbury's Magazine July 2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti