tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kvinoa-keitto kanasta ja bataatista

Perun matkalta mukaan tarttui helppoja ja maukkaita reseptejä. Kvinoa on Perussa tuiki tavallinen viljelyskasvi, jota käytetään riisin ja muiden viljatuotteiden tapaan. Se mikä kvinoassa on hienoa, on sen terveellisyys ja luontainen gluteenittomuus.

Tässä on yksi erittäin helppo ruoka-ohje Perusta. Nesteen määrää muuttamalla saat tästä joko tukevan pataruoan tai lientä lisäämällä keiton. Kvinoa sakeuttaa keittoa ja yhdessä bataatin kanssa tekee siitä erittäin ruokaisan. Tästä määrästä tulee hyvinkin reilu 3 litraa muhennosta tai keittoa. Varaa siis vähintään 5 l kattila, ettei keitto kiehu yli.

Keiton maku vain paranee lämmitettäessä, joten tee kerralla tämä annos ja säilö useammalle päivälle. Tai sitten tee puolikas annos.


Kvinoa-keitto kanasta ja bataatista (8-10 annosta)

900 g maustamattomia kanasuikaleita

2,5 dl kvinoaa

2 isoa bataattia

1 prk mustia papuja

1 prk tomaattimurskaa

1 tl puristettua valkosipulia

1 tl chilirouhetta (mieto)

10–12 dl kanalientä

(suolaa, pippuria)

lisäksi: tuoretta persiljaa

Paista kanasuikaleet rasvassa padassa/kattilassa. Lisää huuhdeltu kvinoa, pilkotut bataatit sekä tomaattimurska, puristettu valkosipuli, chili ja kanaliemi. Huutele mustia papuja ja lisätä ne.

Keitä rauhallisesti tunti. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla ja lisää päälle tuoretta persiljaa. Tarjoile.


Huom. lisää perulaisia ruoka-ohjeita löytyy sivun oikeasta alareunasta kohdasta "Ruokia muista maista" - hakusana perulainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti