sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Pääsiäisen täytetyt lampaanfileet ja kahvikastike

Vaikka kuulostaa siltä, että täytetyt lampaanfileet on vaikea valmistaa, niin ei ole. Tässä ohjeessa on muutama työvaihe, mutta tekeminen on aika helppoa. Karitsan tai lampaan fileet ovat yleensä ohuita noin 2 cm paksuja ja noin 15–20 cm pitkiä. Hankalin vaihe on halkaista filee, mutta käytä ohutta kalan fileointiveistä niin homma onnistuu. Yritä saada filee ”kyljelleen” pystyyn ja varovasti viillä fileointiveitsellä, jolloin saat fileen halkeamaan. Kun olet laittanut täytteet fileelle, ”ompele” se kiinni cocktail-tikuilla tai jos sinulla on paistilankaa, niin sido langalla. Paista varovasti pannulla ja laita uuniin. Hankalin osuus on takana. Sillä aikaa kun fileet ovat uunissa, tee perunalisuke. Perunalisukkeen ollessa uunissa on aika tehdä kastike, joka on todella helppo ja nopea tehdä. Koko ruoka valmistuu vajaassa 3 tunnissa. Kahdessakin, jos olet nopsa… Hyvää pääsiäisen aikaa!


Täytetyt lampaanfileet (neljälle)

0,5 kg karitsan ulkofileitä

0,2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

0,5 prk fetaa tai salaattijuustoa

0,5 valkosipulin kynsi

0,5 dl pistaaseja

1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

1 rkl juoksevaa margariinia

Leikkaa karitsan ulkofileet pitkittäin halki, niin että jäävät toisesta reunasta kiinni. Levitä fileet avattuna työlaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla kummaltakin puolelta. (Jos fileet ovat marinoituja, ei tarvitse maustaa enää lisää.)

Huuhdo ja valuta salaattijuusto. Murenna. Mausta juusto hienonnetulla valkosipulilla ja rosmariinilla sekä rouhituilla pistaaseilla. Levitä täyte lihalevyille. Rullaa lihat kääryleiksi ja kiinnitä cocktailtikuilla. Ruskista kääryleiden pinta rasvassa. Siirrä uunivuokaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa 25 - 30 min. Vähemmän, jos haluat punertavaa sisältä.

Anna lihakääröjen vetäytyä folion alla 10 min uunista oton jälkeen. Poista cocktailtikut. Leikkaa kääröt 3 osaan. Tarjoa lihan kanssa kastiketta ja peruna-juustotimbaaleja.
Kahvikastike

2 dl paksua ruokakermaa (4%)

0,5 dl vahvaa kahvia (2 mittaa/kupillinen)

0,5 lihaliemikuutio

1 rkl fariinisokeria

1,5 rkl tummaa suurustejauhetta

mustapippuria myllystä

suolaa

Kiehauta kerma, kahvi, liemikuutio ja fariinisokeri kattilassa. Suurusta suurustejauheella. Keitä 1 min. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Nosta sivuun odottamaan.


Kokoa annos: laita lautaselle 3 lihakääröä, kumoa peruna-juustotimbaali viereen ja valuta päälle kastiketta. Lisänä voit vielä tarjota vihreitä papuja maustevoissa. Pääsiäisen ateriasi on valmis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti