perjantai 27. maaliskuuta 2015

Piimäkakku - kahvikakkujen klassikko

Piimäkakku on peruskahvikakkujen klassikko. Kakku on helppo valmistaa, kun aineet vain sekoitetaan ja kaadetaan vuokaan. Piimäkakku säilyy hyvin ja maustuu säilytyksen aikana. Kakun voi myös pakastaa.

Muistan tehneeni yläasteella köksän tunnilla kakun ensimmäisen kerran itse ja kirjoittaneeni reseptin siniseen ruutuvihkoon. Siellä se on edelleen ruutuvihkossa – vihko tosin on kotona ja minä olen mökillä eli nyt täytyy lainata muiden reseptiä. Katselin muutamaa ihan herkullista reseptiä, mutta koska on kyse klassikosta, niin päätin ottaa ohjeen perustan Marttojen sivuilta. Se muistuttaa lähemmäs sitä ohjetta joka on kotona. Marttojen ohjeesta poiketen lisäsin kakkuun pari munaa ja nostin hieman jauhojen määrää. Halusin kokeilla tekevätkö munat kakusta kuohkean - ja näin todella kävi!

Piimän tilalla käytän joskus muuta hapantuotetta, kuten kermaviiliä, maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa, mutta aito piimäkakku syntyy vain piimästä!

Piimäkakku

4,5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 tl soodaa


1 tl kanelia

1 tl neilikkaa

1 tl inkivääriä

1 tl pomeranssinkuorta

1 dl rusinoita

2 munaa

2 rkl siirappia

1 dl sulatettua rasvaa

3 dl piimää

Sekoita kuivat aineet keskenään, myös mausteet ja rusinat. Lisää munat, siirappi, rasva ja piimä. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.

Kumoa kakku jäähtyneenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti