sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Lehtikaalisipsit

En muista mistä luin jo talvella lehtikaalisipseistä ja silloin jäi mieleeni, että niitä täytyy kokeilla. En yleensä ole mikään perunasipsien syöjä, mutta joskus on kiva napostella jotain suolaista ja rapsakkaa.

Eilen kun uuni oli jo kuumana muutenkin, laitoin loppulämpöön sipsit tulemaan.

Leikkasin kovan osuuden pois ja revin lehdet suupaloiksi. Laitoin noin teelusikallisen sekä öljyä että soijaa, mutta sipsejä maisteltuani totesin, että soijan määrää pitää varoa. Sipseistä tuli aika suolaisia. Soija maistui liikaa läpi ja vahvisti kaalin omaa makua. Käytin Gotlannista ostamaani kolmen pippurin mausteseosta, jossa oli myös merisuolaa. Sen lisäksi siinä oli valkosipulia ja chiliä. Suolaa siis tuli liikaa enkä ole varma tuosta valkosipulistakaan - sekin voimistaa kaalinmakua.


Muuten sipsit olivat kivan rapsakoita ja kyllä ne terveellisinä korvikkeina käyvät ihan hyvin. Kaalin maku on aika vahva paistosta huolimatta, joten siitä kun tykkää, niin näistä tykkää kanssa :)

Lehtikaalisipsit

200 g tuoretta lehtikaalia
1 tl oliiviöljyä
1 tl soijakastiketta
pippuriseosta



Leikkaa lehtikaali ruoto pois ja revi kaalista suupalan kokoisia paloja.





Laita kaalinpalat kulhoon ja kaada joukkoon, soijakastike ja öljy sekä mausteet.
Sekoita huolella sekaisin, niin että mausteet sekoittuvat tasaisesti.

Levitä uunipellille ja paista 110 astetta noin 20-40 min/kunnes ovat rapeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti