sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Gluteenittomat banaanimuffinit suklaakuorrutteella

Sunnuntaina oli vieraita ja toiveena oli laktoositon ja gluteeniton tarjoilu. Siispä kehittämään uusia juttuja. Pari banaania oli taas tummana ja pehmeänä – itse asiassa juuri parhaimmillaan banaanimuffineihin. Tällä kertaa banaanimuffinit ovat suklaiset ja saavat päälleen vielä vahvan suklaapursotuksen – eli banaani-suklaa kuppikakkuja – ole hyvä!

Itse muffinit ovat gluteenittomia ja maidottomia, mutta pursotus sisältää tuorejuustoa ja voita, vaikkakin laktoosittomina. Jos haluat täysin maidottomana, niin sulata tummaa suklaata ja kuorruta kuppikakut sillä.


Gluteenittomat banaani-suklaamuffinit (12 kpl)
Tummat banaanit ovat sopivan kypsiä,
muscovado-sokerista tulee makua

2 kananmunaa

2 dl tummaa sokeria (muscovado, fariini, ruoko)

½ dl ruokaöljyä

2 banaania murskattuna

1 dl mantelijauhoja

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria tai 1 tl aitoa vaniljaa

2 rkl kaakaojauhetta


Vatkaa munat, sokeri, öljyä ja murskattu banaani keskenään kevyesti sekaisin. Lisää kuivat aineet nopeasti sekoittaen, älä vatkaa enempää kuin tarpeen. Jaa taikina voideltuihin muffinipellin koloihin.

Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti muffinipellillä ja ota ne sen jälkeen pois. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen lisäämistä.

Suihkuta vuoka öljyllä, täytä vain 2/3 osaa
Kuorrutus

200 g tummaa suklaata (n.50%)

40 g huoneenlämpöistä, pehmeää voita

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl tomusokeria

Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa varovasti aina välillä sekoittaen. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen pehmeä voi. Vatkaa voimakkaasti mukaan notkistettu tuorejuusto ja lisää lopuksi vielä tomusokeri. Laita seos pursotuspussiin ja pursottele muffinien päälle.

Gluteenittomat banaani-suklaamuffinit eli kuppikakut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti