perjantai 25. maaliskuuta 2016

Maailman helpoin banaanileipä

Banaanileipiä on monenlaisia ja aina ei tiedä onko leipä tarkoitettu kakuksi vai leiväksi – se kun on makea, mutta ei aina välttämättä kovinkaan kakkumainen. Se mikä banaanileivässä on mukavaa, niin sen sisään saa muusattua ne ylikypsät ja tummuneet banaanit, mitä ei enää muuten viitsi syödä.

Tämä ohje on helppo – kuivat aineet ensin sekaisin ja kosteat lisätään. Ei vatkaamista eikä ylimääräistä säätämistä – ja aineet löytyvät helposti joka keittiöstä. Ja jos ei löydy ihan samaa, niin sävellä ja korvaa aine jollain vastaavalla – saat aina uudenmakuisen kakun.

Tästä annoksesta tulee taikinaa yhteen leipävuokaan. Kakku on kostea ja mehevä – älä paista sitä yli vaan kokeile tikulla kypsyyttä ja ota kakku jäähtymään ritilälle, jos se tuntuu kypsältä.

Ihania banaanisattumia - vähän liian kuumana leikattu, mutta ei voinut odottaa....
Banaanileipä

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1,5 dl fariinisokeria tai ruokosokeria (tai osa sokeria ja osa siirappia)

vajaa 1 tl suolaa

1 tl soodaa

1 tl kanelia

1 dl piimää, kermaviiliä, ranskankermaa, smetanaa tai muuta hapankermaa

2 munaa

3 banaania

1 dl pullomargariinia tai voisulaa (100 g)

1 dl rusinoita

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Banaani saa jäädä vähän paakkuiseksi, jos haluaa kakkuun banaanisattumia.

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun pitkulaiseen teflonleipävuokaan tai vähän voideltuun silikoniseen leipävuokaan.


Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä hetki vuokassa ja kaada jäähtymään ritilälle. Säilytä folioon käärittynä, jotta kosteus säilyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti