maanantai 21. maaliskuuta 2016

Karitsan paahtopaisti marokkolaiseen tapaan ja couscous

Viikonloppuna tuli tehtyä pääsiäisen ajan ensimmäiset lammasruoat. Ostin karitsan paahtopaistit, jotka marinoin ja paistoin valurautapannulla. Makumaailma oli marokkolaistyylinen ja lampaan kanssa tarjosin couscousia.

Tässä yksi idea pääsiäiseen. Itse valmistus on helppoa ja nopeaa, marinointi yön yli auttaa asiaa.



Karitsan paahtopaisti marokkolaiseen tapaan ja couscous
1 karitsan paahtopaisti per ruokailija

Yrttimarinointi lampaalle/karitsalle
2,5 dl rypsiöljyä
1 dl punaviinietikkaa
3-5 kpl kevätsipulia, paloina
5-6 kpl valkosipulinkynttä
6 rkl persiljaa silputtuna
3 rkl tuoretta oreganoa, silputtuna
3 rkl tuoretta rosmariinia, silputtuna
1 rkl suolaa
2 tl sokeria
1,5 tl mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään vahvassa muovipussissa. Lisää lampaanlihat ja anna maustua viileässä seuraavaan päivään.

Paistamiseen voita tai öljyä (tai molempia)

Kastike:
noin 3 rkl tomaattipyreetä
1 appelsiinin mehu
1 tl kanelia
0,5 tl jeeraa
suolaa ja pippuria
muita mausteita kuten Afrikan heat, sis. chiliä

Lisäksi:
7-10 taatelia
3-5 kevätsipulinvarsia - esim. marinadissa olleet
0,5-1 paprika tai kaksi eri väristä paprikanpuolikasta
muutama kirsikkatomaatti


Ota lihat lämpimään tuntia ennen paistamista. Lämmitä voi tai öljy mielellään valurautaisessa pannussa ja paista nopeasti lihoihin pinnat kiinni eli paista lihat joka puolelta kuumassa öljyssä niin, että lihat ottavat hieman väriä.


Lisää pannuun puristettu appelsiinin mehu ja tomaattipyree sekä mausteet. Sekoita ja kiehauta.


Lisää pannuun kasvikset ja laita pannu uuniin - 200 astetta noin 15 minuuttia.

Tee sillä välin couscous pussin ohjeen mukaan. Ota lihat uunista ja anna levähtää vähän folion alla. Tarjoile couscousin kanssa. Koristele silputulla persiljalla tai korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti