perjantai 27. huhtikuuta 2018

Banaanivohvelit rahkavaahdolla ja marjoilla

Meillä eletään vähän ruokaremontin kynsissä eli hiilarit on pannassa - tai ainakin niitä vältellään parhaan tahdon mukaan ja yritetään lisätä luonnollista proteiinin saantia ruokavalioon. Tämä myös vaikuttaa siihen mitä ruokia teen ja postailen tänne bloginkin puolelle. Nyt on oltu reilu kuukausi jo vähillä hiilareilla ja se on alkanut jo hieman näkyä...

Joskus kuitenkin tekee mieli herkutella, joten seurailen naistenlehtien juttuja ja blogeja siitä mitä kevyttä tai terveellistä muut julkaisevat. Tässä yksi resepti, jota kokeilin iltaherkuksi. Tähän tulee paljon munia, mikä on hyvä proteiinin kannalta. Ja mustat banaanit käyvät hyvin!

Jos munia on vähän niin linkitän tähän toisen vastaavan reseptin, jota tein pari vuotta sitten. 


Banaanivohvelit rahkavaahdolla ja marjoilla
2 banaania
4 kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita, gluteeniton
kanelia, vaniljaa ja kardemummaa (kaikkia ripaus tai vain jotain näistä)
ripaus suolaa
1 rkl kauramaitoa
kookosöljyä paistamiseen

Mittaa kaikki ainekset blenderiin tai kulhoon ja aja tasaiseksi (joko blenderissä tai sauvasekoittimella).
Paista vohvelit kookosöljyllä sivellylla vohveliraudalla (tai pannulla).



Vaniljavaahto
200 g rahkaa (maustamaton tai maustettu)
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Mittaa kulhoon vaahtoutuva vaniljakastike ja vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa sekaan maustamaton vähärasvainen rahka.
Nostele rahkavaahtoa vohveleiden päälle.


Lisäksi
mustikoita
mansikoita
vadelmia

Nostele marjat rahkavaahdon päälle ja nautiskele.

Puolikas passionhedelmää antaa rahkalle eksoottista makua!

Resepti: https://www.anninuunissa.fi/banaanivohvelit-rahkavaahdolla-ja-marjoilla/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti