tiistai 24. joulukuuta 2019

Skagenröra


Joulun kalapöytään sopii perinteinen skagenröra eli rapusalaatti. Sitä voi syödä pienistä croustades-kupeista tai saaristolais-/maalahden limpun viipaleelta. Aseta tarjolle ja anna syöjien valita itselleen sopiva alusta tai laita valmiiksi tarjolle, jolloin alkupala pitää syödä heti tai alusta (leipä tai kuppi) vettyy. Jos teet valmiin leivän tai kupin, niin koristele pikku sitruunaviipaleella ja/tai tillitupsulla. 

Skagenröra

300 g kuorittuja katkarapuja

3 rkl tuoretta tilliä

1/2 punasipuli

1 dl ranskankermaa

1 dl majoneesia

1/2 sitruunan mehu

ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

tuoretta tilliä ja sitruunalohkoja koristeluun

ohuita viipaleita ruisleipää tai paahtoleipää

Jos käytät pakastettuja katkarapuja, sulata ne ja valuta siivilässä. Painele kevyesti talouspaperiin, niiden pitää olla aivan kuivia lisätessäsi muut aineet.

Hienonna tilli ja sipuli pieneksi. Sekoita ranskankerma ja majoneesi keskenään. Lisää joukkoon tilli- ja sipulisilppu sekä sitruunamehu ja katkaravut, sekoita. Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Paahda haluamaasi leipää ja nosta keko katkarapuseosta leivälle, koristele sitruunaviipaleella ja tarjoile heti.



Ohje Vappu Pimiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti