perjantai 19. heinäkuuta 2013

Herne-pekoni-minttupasta

Herne-pekoni-minttupasta kahdelle

200–250 g pastaa

1 pkt pekonia
4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl tuoreita herneitä 1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl voita
kourallinen tuoretta minttua
suolaa ja mustapippuria
raastettua parmesaanijuustoa





Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

Suikaloi pekoni. Silppua kuoritut sipulit sekä valkosipulinkynnet. Ruskista pekonit tilkassa öljyä ja kun ne saavat vähän väriä, pehmennä myös salottisipulit pannulla pekonin rasvassa. Lisää mukaan valkosipulit vasta kun salottisipulit ovat pehmeitä.

Lisää pannulle herneet ja sekoittele hetki, jotta herneet ”kypsyvät”, lisää silputtu minttu ja oliiviöljy. Valuta keitetty pasta ja lisää pannulle. Lisää mukaan voi. Mausta pasta suolalla ja pippurilla. Tarjoile raastetun parmesaanin kanssa.

Koristele vaikka mintunoksalla tai kuten kuvassa rukolalla.

Tämä on nopea valmistaa. Pasta kiehui 10 minuuttia ja muut valmistelut tein sinä aikana ja lopuksi vain viimeistely – alle 15 minuutin resepti – herkullista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti