tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kaksi pullaa: korvapuustit ja vaniljakierteet

Tänään oli kiireinen leivontapäivä. Aamulla tein nopsaan raparperi-kookoskakun, koska tarvitsimme kahvin kanssa vierashyvää. Resepti löytyy toukokuun blogista. Sitten leivoin palaveripullat kylämme ”järvenpelastustoimikunnan” kokoukseen. Kyläämme on perustettu toimikunta pohtimaan mitä järvemme pelastamiseksi voisi tehdä, koska järveä uhkaa rehevöityminen, ja toiminta on saanut myös rahoitusta. Tänään oli tärkeä kokous ja lupasin pullat kokousväelle.


Eli pullaa kahdella tapaa: korvapuustit ja vaniljakierteet

Perustaikina

5 dl maitoa
1 hiiva palana tai 2 pussihiivaa
150 g voita tai margariinia sulana
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 muna
1 rkl kardemummaa
15 dl vehnäjauhoja

voiteluun: munaa

koristeluun: raesokeria, mantelirouhetta/-lastuja

Lämmitä maito 42 asteiseksi (kuivahiiva) tai 37 asteiseksi (tuore hiiva). Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää 2/3 osaa jauhoja, joihin on kuivahiiva sekoitettu. (tuore hiiva liotetaan maitoon ennen muita aineita)

Lisää rasva ja loput jauhot, alusta taikina. Vaivaa hetken ja jätä sitten liinan alle puoleksi tunniksi kohoamaan.

Korvapuustin täytteet:
noin 100 g voita pehmeänä tai vastaava määrä pullorasvaa
1 dl sokeria
¼ dl kanelia

Kaada taikina leivinalustalle ja jaa se kahteen osaan.

Kauli ensimmäinen puolisko levyksi ja levitä sille pehmeä voi tai pullomargariini. Sirottele sokeri-kaneliseos tasaisesti.

 Kääri taikina rullalle ja leikkaa se paloiksi. Laita pellille ja nostata vielä puolisen tuntia.





















Vaniljakierteen täytteet:
noin 100 g voita pehmeänä tai vastaava määrä pullorasvaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kaaviloi toinen osa taikinaa levyksi ja levitä sille pehmeä voi tai pullorasva.

Sirottele päälle sokeri-vaniljasokeriseos.

Kääri rullalle ja leikkaa pieniksi paloiksi, jos käytät leivosvuokia, muuten korvapuustin kokoisiksi paloiksi.

Laita pellille ja nostata puoli tuntia.


Voitele pullat munalla ja koristele sokerilla tai manteleilla.

Paista molemmat pullat 225 asteessa noin 6-7 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti