lauantai 6. heinäkuuta 2013

Lauantai-ilta ja kesän paras päivä

Tänään oli juuri sellainen kesäpäivä, josta talvella haaveilee, kun painaa harmaassa räntäsateessa pimeällä töihin ja yhtä pimeällä takaisin kotiin.

Heti aamusta taivas enteili aurinkoista päivää. Ei sellaista hiostavaa, puolipilvistä keliä mitä viime päivinä on ollut liikaakin. Ukkosesta ei ollut tietoakaan vaan päivä oli oikeasti aurinkoinen ja kirkas. Lämpöä oli mittarissa 29 astetta, mutta mittari oli auringossa ainakin osan päivää. Kesäloma on puolivälissä, enkä ole päässyt mielipuuhaani vielä ollenkaan: makaamaan auringossa ja lukemaan vanhoja naistenlehtiä. Mutta tänään pääsin. Kun aamulenkki oli tehty ja aamupala syöty, puin bikinit päälle ja kiipesin parvekkeelle, missä minulla on aurinkotuoli ja näkösuoja, joten pääsin paistattelemaan aurinkoa oikein rajattomasti. Siellä sitten makasin lähes koko päivän, torkkuen ja välillä lueskellen. Totaalisen hyvä päivä!Alkuillasta kävimme pienellä veneretkellä katselemassa, mitä kuuluu järvelle ja sen linnuille. Tarkoitus oli pongata lintuperheitä ja tarkistaa montako poikuetta näemme. 

Kun tulimme takaisin, laitoimme saunan päälle ja aloitin iltapalan valmistuksen. Tarkoitus oli saunoa ja syödä kevyesti, koska kuuman päivän jälkeen ei oikein ollut ruokahalua – enemmänkin jano.


Tänään hyödynsin täysin puolivalmisteita ja rakensin aterian aineista, joita voi varastoida mökillä ja jotka eivät ihan heti vanhene. Koska aioin lämmittää uunin ja paistaa valmiita sämpylöitä, päätin myös tehdä samalla lämmöllä muffinsseja iltateelle valmiista cupcake-jauheesta.

Ensin siis kuppikakut uuniin:

Lidlin appelsiini-suklaakuppikakkujauhe on helppo. 1 dl tavallista ruokaöljyä, 1 dl maitoa ja 1 muna sekä jauhepussi pakkauksesta sekoitetaan ja vatkataan noin 2 minuuttia. Taikina jaetaan 12 vuokaan, jotka ovat pakkauksessa. Paistetaan 25 min. 150 asteisessa uunissa (kiertoilma). 

Sillä aikaa voi sekoitella 200 g tuorejuustoa, 50 g voita ja kuorrutepussijauheen. Vispasin sitä hetken aikaa käsin ja kaavin sen pursotinpussiin. 
Kun kuppikakut ovat jäähtyneet niiden päälle voi pursottaa kuorrutetta ja pakkauksessa on vielä kolmas pussi, jossa on suklaarouhetta koristeluun. 

Jätin pursotteen jääkaappiin ja pursotan uusia sitä mukaan, kun syömme kakkuja.

Äijämäinen iltapala saunan jälkeen:

Grillimakkaroita ja paistovalmiita sämpylöitä – niistä syntyy makkaraleivät.

Paista sämpylät uunissa: 200 astetta noin 10 minuuttia. 


Grillaa makkarat. 

Halkaise sämpylät ja laita sisään halkaistut makkarat. 

Mausta sinapilla ja ketsupilla.
Nauti saunaolut ulkona makkaraleipää mutustellen ja kesäillan rauhasta nauttien. 


Aurinko laskee ja vesi on aivan tyyni. Edes hyttyset eivät kiusaa. Voiko suvi-ilta enää olla kauniimpi ja maistua paremmalta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti