perjantai 5. heinäkuuta 2013

Täytetyt paprikat grillissä





Eilen (ja tänään) oli ”tyhjennetään kaappeja”- ruokapäivä. Jääkaapissa oli ylimääräinen jauheliha ja vehnätortilloista oli päivämäärä jo pari päivää ummessa. Siispä teimme jauheliha-fajitaksia. Letut jaksoimme ahtaa kaikki mutta jauhelihapöperöä jäi yli. Aamulla teimme lähtöä kauppaa ja mietin mihin ruokaan ”hukkaan” jauhelihat, kun huomasin, että paprikat olivat tarjouksessa. Siispä tänään syntyy täytettyjä paprikoita!

Kävimme kaupassa, mutta myös torilla. Tori on ihana paikka: kaikki kasvikset ja marjat ovat niin houkuttelevia – mutta hieman kalliita. Tänään ostimme torilta kapallisen aamulla nostettuja uusia perunoita. Mikään ei ole niin hieno tunne kuin pestä sellaisia uusia perunoita, joista kuoret irtoavat aivan itsestään – vain vähän näyttää juuresharjaa ja perunat ovat puhtaan valkoisia. Lähiöcityihmisenä en ole oikein tottunut käymään torilla, en edes Hakaniemessä tai Kauppatorilla, kuin ehkä ”turistina” joskus. Ja kun ruokakaupasta ostaa ”uusia perunoita”, niin niistä uutuus on aika kaukana. Ne ovat yleensä hieman kellertäviä, kuoret tiukasti kiinni ja parissa päivässä ne homehtuvat jääkaapissa, koska ovat niin kosteita. On siis ilo silloin tällöin saada sellaisia perunoita, jotka vielä samana aamuna ovat uinuneet mullan alla tietämättä, että illalla päätyvät minun perunakattilaani.


Jatkoimme siis jääkaapin tyhjennystä ja keitimme muutaman uuden perunan ja tyhjensimme silliastioita, joita jäi viikonlopulta kaappiin aukinaisena. 

Uusien perunoiden päälle on laitettu juhannuksena tehtyä tillivoita.




Mutta itse pääruoka oli siis paprikat. Halkaisin ja siistin valkoiset osat pois sekä siemenet. Pilkoin yhden kesäsipulin pieneksi. 

Eilinen jauheliha sisälsi paistetun jauhelihan, jossa oli taco-maustepussi ja pakastemaissia sekä pilkottuja tomaatteja. Lisäsin silputun sipulin, hieman juustoa ja loput mexican salsa-maustepurkista. Näin oli paprikoiden sisältö valmis. 

Paprikat uuninkestävään alumiinivuokaan ja pinnalle silppusin hieman kesäkurpitsaa ja päälle ripottelin lisää juustoraastetta.










Grilli oli lämmin ja laitoin paprikavuoan grillivastuksille ja alensin lämmön puoliväliin. Paprikat paistuivat grillissä sen aikaa kun söimme alkupalaa eli noin vartin verran.

Kumma kyllä paprikoiden päällä ollut juusto otti hieman väriä – aivan samoin kuin uunissa. Ihme vekotin tuo sähkögrilli!



Sitten ei muuta kuin annos kokoon: paprikat, pari perunaa – ja perjantain kunniaksi lasi viiniä.


Kuvan salsa verde oli patonkia varten - dippasimme siihen patonkia ruokailun aikana.

Täytyy sanoa, että paprikoiden täyte oli aika ”hottia”. Salsaa oli jäljellä noin neljäsosa purkista ja jauhelihassa oli taco-maustetta. Silti meille tuli hiki otsaan tulisuudesta! Mutta hyvää oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti