lauantai 13. heinäkuuta 2013

Talkkunaherkku mustikoista

Eilen rastaat saivat minut hermostumaan. Aamulenkin jälkeen olin matkalla uimaan kun pihasta lehahti lentoon ainakin 10 räkättirastasta ja 2 mustarastasta. Kaikki olivat pihapiirin mustikoiden kimpussa. Rastaita on taas vaikka kuinka paljon ja pelkään, että kohta ne keksivät mennä viinimarjapensaiden kimppuun – täytyy laittaa suojaus kuntoon!

Mutta toinen mikä rastaissa ärsyttää kuin se, että ne röyhkeät syövät pihamustikat ihan silmien alta, on se, että sitten ne kakkailevat mustia laikkuja joka paikkaan. Mustikkaisia kakkalänttejä löytyy pihan koristeista, kiviltä ja terassin laudoilta. Ja vaikka terassia suihkuttaa vesiletkulla, ei mustikkainen kakkajälki lähde kuin kulumalla, kun se puun on kerran värjännyt. Pahuksen rastaat!

Eli mitä siis tein – en mennyt uimaan vaan kyykin pitkin pihanreunoja ja poimin kaikki mustikat mitä näin. Siitäs saitte rastaat!

Ei niitä mustikan varpuja nyt niin paljon ole, mutta kyllä sain litran verran marjoja puhdistettuna. Mitä herkkua siis mustikasta? Mitä muutakaan kuin mustikkatalkkunaa – ihanaa isoäidinaikaista herkkua!


Talkkunaherkku mustikasta – eli talkkunahyve

1 prk (2 dl) kuohu- tai vispikermaa
1 prk (250 g) vaniljarahkaa
n. 2 dl mustikoita
1 dl talkkunajauhoja
n. 1/2 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka, marjat, talkkunajauhot ja sokeri kermavaahdon joukkoon.
Laita tarjoilumaljoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti