lauantai 8. helmikuuta 2014

Sipulichutney

Tein pieniä omena-sinihomejuustolehtisiä (jouluisen Maku-lehden innoittamana) ja siihen tarvittiin sipulichutneytä. Tein sitä oikein kunnon annoksen ja nyt chutneytä riittää vaikka minkä ruoan lisukkeeksi. Katso vaikka omena-kinkkupiirakka

Sipulichutney


1 kg punasipulia
3 kpl omenaa (kirpeää)
3/4 dl rypsiöljyä
3/4 dl punaviinietikkaa
2 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
3 kpl tähtianista


Kuori ja leikkaa sipulit neljään lohkoon. Leikkaa lohkot ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.


Kuullota kasvikset öljyssä. Lisää etikka, fariinisokeri ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia. Jäähdytä ilman kantta, jolloin ylimääräinen kosteus haihtuu.


Käytä leivonnaisissa tai kinkun/kinkkuruuan lisukkeenä. Maistuu hyvältä vaikka leivän päällä!


Annoksesta tulee reilu litran rasia valmista chutneytä.

4 kommenttia:

  1. Miten olet säilönyt tätä? Vai pitääkö käyttää heti? Ajattelin että voiko säilöä lasipurkeissa kellarissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon että säilyy kellarissa hyvinkin. Minulla ei ole kellaria, mutta säilytin sitä jääkaapissa, jossa se säilyi usean viikon ihan muovirasioissa. Jos olisin purkittanut sitä lasipurkkeihin kuumana, se olisi varmaan säilynyt pitempäänkin. Mutta niin hyvää oli, ettei hukkaan mennyt vaikka oli vain jääkaapissa :)

      Poista
  2. Pitää kokeilla! Sipulit jäi jostain syystä tänä vuonna niin pieniksi ettei ne varmaan säily tuoreina. Täytyy keksiä eri tapoja säilöä ne, tää kuullostaa hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pitää hapan-imelästä mausta ja sipuleista, tämä on nappivalinta. Tykkäsin syödä ihan leivänpäällä ja lisukkeena eri ruokien kanssa. Suosittelen! Mukavaa säilöntää!

      Poista