Fenkolikeitto
3 fenkolia
1 iso Solo-valkosipulinkynsi
3 isoa salottisipulia
½ l kiehuvaa vettä
kanaliemikuutio
1-2 dl valkoviiniä
mustapippuria myllystä
2 dl kuohukerma
Paloittele fenkoli sekä hienonna salotti- ja valkosipulit. Kuullota fenkolit ja sipulit padassa. Lisää pataan valkoviiniä, kanalientä ja mustapippuria. Keitä noin 45 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Voit myös paseerata siivilän läpi, jos haluat aivan hienoa keittoa.
Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon kermaa ja keitä hetkinen kunnes keitto paksuuntuu. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Rapulisäke
200 g jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)
1 chili
pala inkivääriä
1-2 kynttä valkosipulia
korianteria (tuore)
öljyä
Valmista keiton viimeistelyä varten paistetut jättikatkaravun pyrstöt.
Kuivaa sulatetut jättikatkiksen pyrstöt talouspaperilla tai liinalla. Hienonna valkosipulia, hieman inkivääriä, chiliä ja korianteria. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää siihen valkosipuli, inkivääri ja chili. Lisää hetkisen kuluttua pannulle jättikatkaravun pyrstöt ja viimeistele sekoittamalla joukkoon tuore korianteri. Tarkista maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti