Intian-tuliaisena toinkin sitten mukanani kuumeisen vatsataudin, jos piti pari viikkoa otteessaan ja esti kaikki ruokaan tai juomaan liittyvät mieliteot. Nyt muutaman kilon laihtuneena olen opetellut taas syömään varovasti tavallista kotiruokaa. Tänään rohkaistuin tekemään jauhelihamureketta. Siinä onkin sitten koko ensi viikolle syömistä - ei tullut ihan pieni mureke, mutta hyvin maustettu ja murea kera uunilohkoperunoiden.
Kreikkalainen jauhelihamureke uunissa
2 dl ruiskorppujauhoja
2 dl ruokakermaa (tilkka vettä, jos jauhot kuivuvat)
suolaa ja jauhettua mustapippuria (n. 1 tl molempia)
1 tl paprikajauhetta
(Intian kunniaksi heitin mukaan myös vajaan lusikan jeeraa ja hieman kanelia)
iso sipuli
1 pieni/keskikokoinen solo valkosipuli
Heitin mukaan myös pussinlopun juustoraastetta |
2 x 400 g jauhelihaa 2 munaa
väliin:
fetaa tai salaattijuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiviviipaleita, mustia
päälle:
pekonia
viereen:
pestyjä ja lohkottuja perunoita kuorineen
suolaa ja timjamia
Laita korppujauhot ja kerma turpoamaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä rasvassa niin, että pehmenevät. Anna jäähtyä.
Lisää korppujauhoihin mausteet ja munat.
Lisää jauheliha ja sipuli. Sekoita, mutta älä vaivaa liikaa.
Levitä jauhelihamassa leivinpaperille levyksi. Lisää täytteet ja rullaa leivinpaperin avulla mureke rullaksi ja jätä saumapuoli alaspäin.
Laita mureke paperin avulla uunivuokaan ja lisää perunalohkot murekkeen viereen. Mausta perunalohkot ja laita vuoka uuniin 200 astetta noin tunti.
Tarjoile mureke ja perunat punajuuriviipaleiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti