maanantai 4. toukokuuta 2015

Kana-kookoskeitto mangolla höystettynä

Koska halusin tehdä Bountyja ja tarvitsin kookoskermaan kookosmaitopurkin pinnalta, minulla oli jääkaapissa 2 purkkia kovettumassa. Siispä käytin kanakeittoon molempien purkkien puolikkaat eli yhteensä keittoon tuli yhden purkin verran kookosmaitoa.

Tämä on ihan hyvä arkikeitto, tosin keitto näyttää aika haalealta ja värittömältä, mutta kookos, kana ja mango sekä mausteet maistuvat ihan kivasti. Täytyy ensi kerralla keksiä jotain väripilkkuja keittoon, muutakin kuin chiliä. Väriä voit lisätä vaikka herneistä/pavuista ja porkkanaviipaleista. Väri tuli mieleeni vasta syödessä, mutta minulla oli niin nälkä, etten jaksanut kiinnittää huomiota ulkoasuun – pääasia että keitto oli hyvää ja sain nopeasti ruokaa pitkä päivän jälkeen.



Kana-kookoskeitto mangolla höystettynä

400 g kanan/broilerin fileitä (naturel tai Mango-chili)

1-2 rkl öljyä tai margariinia paistamiseen

nippu kevätsipuleita silputtuna

3 sellerinvartta pilkottuna

1-2 pientä chilipaprikaa silputtuna (tai 1-2 tl chilitahnaa)

1-2 valkosipulinkynttä murskattuna

1-2 tl inkivääritahnaa

3 tl korianteritahnaa

1 dl Jasmin riisiä

1 rkl ruskeaa sokeria

5 dl vettä + 1 kanaliemikuutio

1 prk kookosmaitoa

1 prk bambun versoja

1 mango

kalakastiketta tai soijaa tarvittaessa (tai suolaa)

tuoretta korianteria koristeeksi

Kuumenna öljy kattilassa. Paloittele ja paista kanafileepalat rasvassa.

Lisää kevätsipulit, selleri, chili, valkosipuli, inkivääritahna, korianteritahna ja jasmiiniisi, kääntele hetki kuumassa kattilassa.

Lisää myös sokeri, vesi, liemikuutio ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia. Mausta kalakastikkeella maun mukaan.

Lisää kypsennyksen ihan lopussa bambunversot ja pilkottu mango.

Koristele keitto tuoreella korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti