Itsekin olen pikku hiljaa tutustunut uusiin jauhoihin ja sitä kautta gluteenittomaan leipomiseen. Olen vielä aivan noviisi aiheen kanssa, mutta itsekin kärsin vatsavaivoista ja jos gluteeniton ruokavalio auttaisi, niin olen kyllä valmis testaamaan.
Nyt vappuna kokeiluun lähtee gluteenittomat munkkirinkilät – katsotaan miten onnistuu. Ja samalla nämä ovat myös maidottomat ja munattomat munkit.
Sitruunaiset gluteenittomat munkkirinkilät (16 kpl)
2 dl vettä
0,5 dl sitruunan mehua (puolikas sitruuna)
25 g hiivaa tai 0,5 pss kuivahiivaa
0,5 dl ruskeaa sokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl ruususuolaa
2 rkl rypsiöljyä
pinnalle: hienoa sokeria (Siro)
paistamiseen: rypsiöljyä
Kuumenna kattilassa öljy 180-asteiseksi. Nosta munkit varovasti kattilaan pari kerrallaan ja paista kauniinväriseksi molemmin puolin.
Tarjoile mahdollisimman pian siman kaverina. Jos epäilet, että munkit eivät mene kerralla, kannattaa muutama pakastaa ilman sokerointia ja sitten lämmittää suoraan pakkasesta ja sokeroida sekä syödä heti. Gluteenittomat munkit kuivuvat herkästi eivätkä ole enää yhtä hyviä seuraavana päivänä.
Nyt muutaman syöneenä, täytyy sanoa, että munkit olivat sairaan hyviä, mutta koska sitko puuttui, niin eivät ollenkaan suutuntumalta munkkimaisia vaan lähinnä murotaikinan oloisia, mutta rasva ja sokeri – nam – hyviä joka tapauksessa ja pieni sitruuna teki niistä raikkaita eikä yhtään rasvaisia. Suosittelen kokeilemaan – oli helppoa ja syntyi aika nopsaan kun ei tarvinnut kohottaa kahta kertaa.
Näyttääpä herkulta!
VastaaPoistaOikein hyviä - ei tosin voita oikeita munkkeja, mutta arvosteltuna omassa sarjassaan herkkua. Ja ei välttämättä tarvitse olla vappu näille leivonnaisille :)
VastaaPoistaps. ei muuten kestä säilytystä (jos ei mene suoraan parempiin suihin, niin kuivahtavat helposti)
Näitä pitää kokeilla
VastaaPoistaKäy sitten kertomassa mitä tykkäsit :)
Poista