Pohjan voi tehdä myös vaaleasta vuokaleivästä – jauhat vain noin 5 isoa viipaletta vaaleaa leipää silppurissa ja teet muuten samoin kuin nyt. Mutta hapankorpuilla saat vähän ruokaisempaa makua kakkuun.
Lohi-avokadokakku hapankorppupohjalla
n. 8 hengelle
Pohja
140 g hapankorppuja (14 kpl)
75 g voita
1 dl tilliä
3-4 rkl maitoa
Täyte
3 liivatelehteä
150 g kylmäsavustettua kirjolohta
2 kypsää avokadoa
0,5 dl sitruunamehua
1/4 tl (ruusu-)suolaa
1 tl sitruunapippuria tai lime-pippuria
0,5 dl tillisilppua
500 g raejuustoa
200 g kevyt crème fraîchea
Koristeluun
1 avokado
ruohosipulia
sitruunankuorta
Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja hienonnettu tilli.
Peitä irtopohjaisen, halkaisijaltaan 24 cm vuoan pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos pohjalle ja kostuta maidolla.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
Hienonna kala veitsellä pieniksi kuutioiksi. Laita kulhoon.
Pese sitruuna hyvin ja vedä sitrusraudalla kuoresta pitkiä, keltaisia kuorisuikaleita koristeeksi (laita ne jääkaappiin kelmussa odottamaan koristelua). Halkaise sitruuna ja purista mehu.
Halkaise avokadot, poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi kuoressa ja kaavi ruokalusikalla kulhoon. Kaada niiden päälle 1/3 sitruunamehusta tummumisen estämiseksi. Ripota avokadoille myös suola ja pippuri. Sekoita täytteen aineet keskenään. Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa.
Purista liivatelehdet kuiviksi. Liuota ne loppuun, kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti