tiistai 19. toukokuuta 2015

Sitruunaiset valkosuklaamuffinit - gluteeniton

Osallistun Ruoka.fi ja Urtekramin järjestämään leivontakilpailuun, jossa kehitettiin uusia gluteenittomia leivonnaisia. Tässä on ensimmäinen kilpailutuotteeni. Raikkaan sitruunainen muffini, jossa on kivoja valkosuklaanpaloja vähän isompina kuutioina, jotka näkyvät ja maistuvat. Nämä gluteenittomat leivonnaiset eivät ole kuivia ja niiden rakenne on suussa sulavan herkullinen. Taikina on nopsa tehdä uunin lämmetessä. Poikkeuksellisesti nämä herkut kestävät myös säilytystä jonkun aikaa tiiviissä rasiassa.

Käy katsomassa minun ja muiden luomuksia osoitteessa ruoka.fi ja osallistu samalla äänestykseen, jossa voi voittaa upean palkinnon.



Sitruunaiset valkosuklaamuffinit (18 kpl pieniä)

3 kananmunaa

1,5 dl sokeria

2,5 dl Urtekram Gluteeniton Luomu Yleisleivontamix

(1 tl psylliumia)

1 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

150 g margariinia tai voita sulatettuna


1 ison sitruunan mehu ja raastettu kuori

150 g valkosuklaata rouhittuna

Vatkaa munat ja sokeri vaahtoon. Lisää kuivat aineet ja sulatettu rasva + sitruunanmehu vuorotellen taikinaan. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan.

Kaada taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia.

Muffinit säilyvät rasiassa viileässä muutaman päivän.

Vinkki:

Koristele muffinit valkosuklaalla, jonka sulatat mikrossa.

Laitan 50 g valkosuklaata kuumuutta kestävään pussiin. Kuumenna mikrossa 20 sekunnin pätkissä, kunnes suklaa on sulaa. Tee pussin kulmaan reikä ja purista lämmin suklaa muffinien päälle.



Voit paistaa muffinit myös silikonivuokissa - silloin ne ovat vähän isompia.



Koristele lopulla valkoisella suklaalla muffinit!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti