Tykkään tiramisusta, mutta siinä on vain yksi paha ongelma – en tykkää kahvista, joten en oikeastaan koskaan syö tiramisua. Kuitenkin pehmeä, kermainen ja suussasulava tiramisu olisi oikein hyvää jälkiruoka – ilman kahvia! Nyt ajattelin ensin tehdä pelkällä raparperilla tiramisun, mutta koska hyvää mansikkasosetta on vielä viime kesältä pakkasessa ja koska talosta löytyy tujaus mansikkalikööriä, niin siitä lähdin kehittelemään aidon tiramisun voittajaa….
Raparperi-mansikkatiramisu
Raparperihillo:
n. 450 g raparperia (3 pitkää, mutta ohutta vartta)
1,5 - 2 dl sokeria (osa voi olla hillosokeria)
(1/2 dl vettä)
lisäksi 200 g mansikkasosetta
(loraus mansikkalikööriä)
Mascarponevaahto:
500 g mascarponea
4 dl kuohukermaa (laktoositon)
1 dl sokeria
vuokaan: 200–300 g tiramisukeksejä (Savoiardikeksit) määrä riippuu vuoan koosta
Tee ensin raparperihillo:
Kuori ja leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita raparperi, sokeri ja vesi kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Nosta kattila lämmöltä ja anna jäähtyä.
Tee Mascarponevaahto:
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa kevyesti tasaiseksi seokseksi.
Sekoita raparperihillo ja mansikkasose yhteen. Mausta lorauksella mansikkalikööriä tai muuta likööriä, jos haluat.
Peitä syvä vuoka tiramisukekseillä. Lusikoi raparperimansikkakerros seuraavaksi keksien päälle, ja peitä reilulla kerroksella mascarponevaahtoa. Tee näin muutama kerros, mutta niin että mascarponekerros jää päällimmäiseksi. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli ennen tarjoilua.
Koristele tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä ennen tarjoilua.
Lado kekseistä kerros... |
lisää kerros hilloa ja sitten vaahto... |
koristele kesän ensimmäisillä kotimaisilla mansikoilla... ja mintunlehdillä (jos on) |
Keksit + hillo + vaahto - kerrokset näkyvät hyvin lasivuoassa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti