Tässä on koostettuna koko ateria:
Hampurilaissämpylät (katso teko-ohjeet täältä)
1 dl maitoa
1 dl vettä
1 rkl sokeria
25 g hiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa
1 kananmuna
0,8 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
pinnalle: maitoa & seesaminsiemeniä
Hampurilaispihvit (teko-ohje täällä)
400 g hyvää naudan paistijauhelihaa tai rotukarjan lihaa
1 muna
suolaa myllystä ja mustapippuria myllystä (noin 1 tl molempia)
Itsetehty ketchup – (katso ohje täältä)
Marinoidut sipulit (ohje täällä)
Lisäksi:
suolakurkkuja, tomaattia, salaatinlehtiä, ym.
Lisukkeena:
paistettuja munia ja pekoniviipaleita
Myös tikuiksi leikatut ”lohkoperunat” kypsyivät uunissa samaan aikaan kun sämpylätaikina nousi. Eli jos tarvitse tukevaa ateriaa, niin tee tikkuranskalaisia tai lohkoperunoita uunissa.
Sitten vain kootaan hampurilaiset ja toivotaan että suu aukeaa tarpeeksi… Nam – maukasta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti