Murupohja... |
Pohja
250 g voita tai margariinia
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
...pohja, kun murutaikinaan lisää munan ja piimän |
2 dl piimää tai kermaviiliä
1 kpl munaa
Päälle
10–12 dl raparperia (paloiteltuna)
Täyte
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
Rahkaseos päälle |
3 tl vaniljasokeria
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Lisää muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Taikinaan jäävistä paakuista ei tarvitse huolestua - ne häviävät paistamisen aikana.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35 x 42 cm).
Kuori ja paloittele raparperi. Ripottele ne pohjataikinan päälle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle.
Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ja paloittele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti