Pitkänperjantain menu:
alkuun -
pääruoka -
Karitsanpaisti ja hunaja-smetana-perunat
Yrttiset, voissa haudutetut porkkanat
jälkiruoka -
Karitsanpaisti
1 valmiiksi marinoitu karitsanpaisti
1 paistopussi
Paista karitsanpaisti paistopussissa 150 asteessa kunnes lämpömittari näyttää 65-67 astetta. Jos lämpötila on yli 70, niin paisti on täysin kypsää. Sisälämpö riippuu siitä, haluaako paistista vähän punertavaa tai täysin kypsää. Itse tein täysin kypsän, en pidä punertavasta väristä. Paisti oli kuitenkin kostea ja murea sisältä.
Paistin voi tehdä ensin ja jättää sitten vetäytymään.
Tee hunaja-smetana-perunat ohjeen mukaan.
Sillä aikaa kun perunat ovat uunissa, tee alkukeitto ja porkkanat.
Yrttiset voiporkkanat
3-4 porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
2-3 rkl voita
ripaus suolaa ja pippuria
1 tl hunajaa
1 tl rakuunaa
1 tl tinmamia
Päälle: persiljasilppua
Kuori ja pilko porkkanat. Sulata voi kattilassa, lisää muut aineet ja laita porkkanat hautumaan voihin kansi kiinni. Hauduta noin 10 minuuttia.
Kun porkkanat tuntuvat pehmeiltä, mutta vielä napakoilta, lisää persiljasilppu ja aseta tarjolle.
Kokoa annos: viipaleita karitsanpaistia, minttuhyytelöä, porkkanoita ja perunoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti