Pitkänperjantain aloittaa kevyt ja nopea herneistä tehty sosekeitto, johon laitoin ekstrapaljon minttua. Ulkonäkö ei ole yhtä hyvä kuin on maku, mutta mahtavan minttuinen keitto sopii hyvin aloittamaan lammasaterian.
Minttuinen hernesosekeitto ja vuohenjuustoseos
4 annosta6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 ps (à 200 g) pakasteherneitä
1/2 dl tuoreita mintunlehtiä
valkopippuria myllystä
suolaa
Vuohenjuustoseos:
100 g vuohenjuustoa
1 rs (200 g) ranskankermaa
ripaus suolaa
1-2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl sitruunamehua
Päälle viimeistelyyn: mintunlehtiä
Kuumenna vesi kiehuvaksi teräskattilassa ja lisää kanaliemikuutio murennettuna. Kaada kattilaan jäiset herneet. Kun vesi alkaa kiehua uudelleen, anna herneiden kiehua 2 minuuttia. Lisää mintunlehdet ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.
Huuhtele sauvasekoitin ja soseuta vuohenjuusto ranskankerman joukkoon. Mausta seos. Tarkista sekä keiton että vuohenjuustoseoksen maku.
Kuumenna keitto juuri ennen tarjoilua, ja jaa se kulhoihin. Lisää keiton pinnalle vuohenjuustoseosta ja viimeistele annokset mintunlehdillä. Tarjoa alkukeittona.
Resepti: Mervi/Umami.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti