lauantai 3. huhtikuuta 2021

Vihreä pistaasijäätelö helposti pääsiäiseen

Pistaasijäätelö
Alkoon on tullut uusi likööri, Bottega Pistacchio pistaasilikööri. Likööri on sakeaa, vihertävää ja makeaa. Pistaasi maistuu hyvin eikä alkoholisuus tule liikaa läpi. Ongelma oli löytää likööri ennen pääsiäistä. Kävin Alkossa ja kuulin, ettei sitä ole saatavilla myymälöissä. Katsoin verkkokaupasta ja siellä sitä oli. Tein tilauksen ja otin toimituksen lähi-Alkoon. Alunperin verkkosivuilla luvattiin toimitus 10 päivässä. Todellisuudessa sain pullon kahdessa päivässä Alkoon, mikä oli mukava yllätys. Olin suunnitellut tekeväni pääsiäisenä pistaasijäätelöä jälkiruoksi ja nyt se onnistui. Nappijuttu!

Tämä oli todella helppo ohje ja jäätelö oli kermaista, paksua, pehmeää ja mikä ihaninta - lempimakuani eli pistaasia, nam!

Pistaasijäätelö

4 dl vispikermaa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
1 dl Bottega Pistacchio pistaasilikööriä
100 g suklaahippukeksejä
50 g suolattomia pistaasipähkinöitä

Aloita murskaamalla suklaahippukeksit joko monitoimikoneella tai kaulimella pakastepussin sisällä. Rouhi pistaasipähkinät veitsellä.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito. Lisää joukkoon erissä pistaasilikööri samalla sekoittaen.

Lisää lopuksi massaan murustetut keksit. Kaada jäätelömassa vuokaan. Ripottele päälle runsaasti rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Pakasta jäätelö yön yli pakkasessa. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana. Ota jäätelö pakkasesta vain hetki ennen tarjoilua.

Annoksesta tuli 1,5 litraa jäätelöä.
Resepti: https://www.viinisuositus.fi/pistaasijaatelo/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti