torstai 18. heinäkuuta 2013

Ranskalainen sipulipiiras

Järvemme pelastamiseksi perustetun yhdistyksen hallitus kokoontui tänään. Mieheni keitti tilaisuuteen kahvit ja minä leivoin piirakan. Tällä kertaa suolaisen, koska jotkut varmaan tulivat kokoukseen suoraan töistä eivätkä olleet ennättäneet vielä käydä syömässä.

Olen ennenkin tehnyt tämän Valion ohjeen mukaisen sipulipiirakan ja täytyy sanoa, että se on hyvää!

Tässä siis on klassinen sipulipiirakka ranskalaiseen tapaan!






Ranskalainen sipulipiiras

Pohja

150 g voita
2 dl Emmental-raaste (2/3 pussia) (100 g)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl Valio ruokakerma 15%

Täyte

4 isoa sipulia(500 g)
1 pak fileepekonia (120 g)
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
1 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
4 dl Emmental- raaste (1 1/3 pussia) (200 g)
4 munaa
1 1/2 dl Valio ruokakerma 15%
1 dl kevytmaito

Sekoita pehmeään voihin juustoraaste, yhdistetyt kuivat aineet ja ruokakerma. Levitä taikina voideltuun (28 cm) vuokaan.

Valmista täyte:
Kuori ja viipaloi sipulit.
Suikaloi pekoni ja paista se kuumalla pannulla.
Kaada liika rasva pois ja lisää sipulit pekonin joukkoon. Hauduta sipulia hetki samalla sekoittaen ja lisää viini. Hauduta, kunnes viini on lähes haihtunut.

Mausta pippurilla ja suolalla. Anna hiukan jäähtyä.



Levitä sipuliseosta kerroksittain juuston kanssa vuokaan.

Sekoita munat ruokakerman ja maidon joukkoon ja kaada täytteen päälle.












Paista 200 asteessa n. 30 min, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kullanruskea.

Tarjoa esim. vihreän salaatin ja valkoviinin kanssa.

4 kommenttia: