Ja...hmmm... maistuu myös!
Kurpitsa-vuohenjuustopiiras
Paahdetut kurpitsat |
I,5 kg kurpitsaa
Pohja
150 g voita
2 dl Emmental-raaste (100 g)
2 dl vehnäjauhoja
Pohjan aineet |
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maustettu ruokakerma, esim. yrtit tai Creme Bonjour Cuisine valkosipuli-yrtti
Täyte
5 dl kurpitsasosetta
2 rkl omenaviinietikkaa
0,5 tl timjamia
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
4 munaa
1,5 dl maustettu ruokakerma, esim. yrtit tai Creme Bonjour Cuisine 2 dl valkosipuli-yrtti
Päälle
200g vuohenjuustoa
0,5 dl pinjansiemeniä
Soseutin koko täytteen blenderillä |
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja alenna lämpö 180 ja kypsennä vielä toinen 30 minuuttia. Tarkista tikulla tai haarukalla että kurpitsanlohkot ovat pehmeät. Kypsennysaika riippuu palojen paksuudesta. Anna jäähtyä hetki.
Koverra veitsellä tai lusikalla kurpitsan sisus irti kuorista ja soseuta kurpitsa. 1,5 kilosta raakaa kurpitsaa tulee noin 5 dl sosetta.
Voit myös tehdä tämän vaiheen mikrolla. Katso ohje tästä.
Tee piirakan pohja sillä aikaa, kun kurpitsa kypsyy. Sekoita pehmeään voihin juustoraaste, yhdistetyt kuivat aineet ja ruokakerma.
Painele taikina reilusti ylös seinille... |
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat juoksevalla rasvalla. Painele taikina vuoan (26–28 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
Tee täyte. Sekoita valmiiseen kurpitsasoseeseen mausteet. Sekoita munat ja kerma keskenään ja lisää kurpitsasoseeseen.
...jotta täyte ei valu |
Ota uunista ja asettele vuohenjuusto viipaleina pinnalle. Ripottele pinjansiemenet päälle. Paista vielä 15 minuuttia.
Irrota piiras vuoasta vasta hieman jäähtyneenä. Tarjoile iltapalana tai pääruokana esim. salaatin kera.
Kun olet paistanut 45 minuuttia... |
lisää juustot ja siemenet ruskettumaan pinnalle |
Valmis piiras on muhkea ja ruokaisa... |
Tarjoa vaikka vihersalaatin kera. |
Nam, ihanan kuulloinen täyte! :)
VastaaPoistaKiitos! Voin sanoa, että piiraasta tuli varsin onnistunut. Söimme sitä eilen lounaaksi ja hyvin jaksoi pienellä palalla iltaan asti... ja maku on erinomainen. Pelkäsin, että se on liian lähellä makeaa kurpitsapiirakkaa, mutta ei ollut. Tätä täytyy tehdä toistekin :)
VastaaPoistaTodella hyvää, laitan vuohenjuuston päälle vähän hunajaa 10 min uuniin ja vasta sitten Pinja siemenet 10 minuutiksi uuniin.
VastaaPoistaHei, kiitos ideasta! Hunaja sopii hyvin vuohenjuustoon ja pinjansiemeniin. Täytyy kokeilla myös tätä. Nyt on juuri hyvä kurpitsa-aika :)
Poista