Possu-makaronilaatikko
1 pussi tummia makaroneja (400 g)
vettä keittämiseen
1 rasia porsaan suikaleita (rasvaa paistamiseen)
1 sipuli
1 dl hillosipuleita
½ dl paahdettuja sipuleita
400 g tomaattisosetta tai saman verran valmista tomaattikastiketta (katso kinkkupizzan kastike)
1 smetana
mausteita jos tomaattikastike ei ole maustettu (mustapippuri, suola, valkosipuli, oregano, muuta?)
munamaito
3-5 dl täysmaitoa (määrä riippuu paistoastian vetoisuudesta)
2-3 munaa
päälle:
juustoraastetta
Laita ensin makaronit kypsymään kiehuvaan veteen ja keitä niitä noin 10-12 minuuttia. Tarkista keittoaika pussista.
Paista porsaanlihasuikaleet vähässä rasvassa, kunnes ne saavat vähän väriä.
Lisää sipulit.
Käytin valmiiksi pilkottuja punasipuleita, joita oli jäänyt kaappiin. Sekä hillosipuleita ja lisäsin vähän rapsakoita paahdettuja sipuleita.
Annoin punasipulin hieman kuullottua ja lisäsin smetanan.
Sitten laitoin mukaan vanhan pizzakastikkeen, mutta tämän voi korvata tomaattimurskatölkillä, kunhan lisää tarpeeksi mausteita tai käyttää vaikka valmista maustettua tomaattikastiketta.
Valuta makaronit ja kaada puolet vuokaan.
Kun kastike on valmis, kaada se makaronien päälle vuokaan ja sekoita.
Lisää loput makaronit ja sekoita varovaisesti.
Tarkoitus on sekoittaa kastike ja makaronit yhteen ja kaataa munamaito päälle.
Sekoita maito ja munat kevyesti vispaten ja kaada makaronilaatikkoon. Munamaitoa tulee olla niin, että makaronit melkein peittyvät maitoon.
Ripottele päälle juustoraaste.
Paista 200 asteessa 30-45 minuuttia. Varo, ettei pinta pääse palamaan. Peitä se vaikka foliolla loppuvaiheessa.
Tarjoile esim. etikkapunajuurien kanssa. Hyvä lisä on myös raejuusto ja/tai kurpitsa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti