Perinteiset korvapuustit
pullataikina:
½ l maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
13- 14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 900 g)
100 g voita
väliin:
50–100 g pehmeää voita tai margariinia
½-1 dl ruokosokeria
1-2 rkl kanelia
voiteluun ja päälle:
munaa ja raesokeria
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (37 astetta), jos käytätä tuoretta hiivaa. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito 42 asteiseksi ja lisää kuivahiiva jauhojen kanssa. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon (n. 30 x 50 cm). Levitä taikinalevyille pehmeä rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.
Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Suklaakaakao
1 muki maitoa (punaista)
3-4 palaa tummaa suklaata
1 tl sokeria
Kaada maito mukiin ja lisää suklaa sekä sokeri. Kuumenna mikrossa kunnes maito on kiehuvan kuumaa. Sekoita suklaa kupin pohjalta. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti