keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Kinkku-ananaspizza eli Pizza Tropicana

Perjantaipizza onkin uuden vuoden aaton hävikkipizza. Viimeistään uutena vuotena on hyvä keksiä joulusta jääneelle kinkulle jotain sopivaa uutta olomuotoa – eiköhän perinteinen kinkku ja laatikoit jo riitä viikon jälkeen. Ensi vuonna uudestaan, mutta hyvää kinkkua ei tietenkään laiteta hukkaan vaan siitä tehdään herkkua – kinkkupizza. Näin tehdään taas yksi hävikistä herkuksi ruoka. Tämän kertainen pizza on aivan perinteinen kinkku-ananaspizza eli Pizza Tropicana.


Kinkku-ananaspizza

Pohja
2 dl vettä (42 asteista)
½ tl suolaa
½ pussia kuivahiivaa
½ dl pullomargariinia
5 dl vehnäjauhoja

Aloita pizzapohjan valmistaminen sekoittamalla kaikki aineet 42 asteiseen veteen. Sekoita taikina tasaiseksi ja jätä kohoamaan liinan alle.

Valmista sillä aikaa kastike…

Pizzakastike

¼ purkkia aurinkokuivattua tomaattia öljyssä kuutioituna
2 valkosipulinkynttä
2 isoa salottisipulia (normaalin sipulin kokoista)
5 tomaattia
1-2 rkl ketchupia
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl oreganoa
ripaus mustapippuria

Laita kaikki aineet sekoituskulhoon ja aja massa sileäksi.

Muut tarvikkeet


kinkkukuutioita
1 purkki ananaskuutioita valutettuna
pizzamaustetta
(mustapippuria)
juustoraastetta

Kun pizzataikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kaada se leivinpaperille ja kauli leivinpellin kokoiseksi levyksi. Levitä kastiketta reilusti taikinan päälle. Kastiketta menee noin puolet ja loput voi
pakastaa pastakastikkeeksi – tai sitten tee vain puolikas annos. 

Leikkaa kinkusta iso kasa kuutioita ja valuta ananaspurkki.

Ripottele pizzapohjan päälle kinkkua ja ananaskuutioita. Ripottele päälle pizzamaustetta. Jos pizzamausteessa ei ole muuta kuin yrttejä, lisää vähän mustapippuria myllystä pizzan päälle. Älä lisää suolaa, sillä kinkku on suolainen.
Peitä koko komeus runsaalla juustoraasteella. Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä ja reunat ovat ruskistuneet lievästi.

Hyvää pizza-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti