Pohja
2 dl vettä (42 asteista)
½ tl suolaa
½ pussia kuivahiivaa
½ dl pullomargariinia
5 dl vehnäjauhoja
Aloita pizzapohjan valmistaminen sekoittamalla kaikki aineet 42 asteiseen veteen. Sekoita taikina tasaiseksi ja jätä kohoamaan liinan alle.
Valmista sillä aikaa kastike…
Pizzakastike
¼ purkkia aurinkokuivattua tomaattia öljyssä kuutioituna
2 valkosipulinkynttä
2 isoa salottisipulia (normaalin sipulin kokoista)
5 tomaattia
1-2 rkl ketchupia
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl oreganoa
ripaus mustapippuria
Laita kaikki aineet sekoituskulhoon ja aja massa sileäksi.
Muut tarvikkeet
kinkkukuutioita
1 purkki ananaskuutioita valutettuna
pizzamaustetta
(mustapippuria)
juustoraastetta
Kun pizzataikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kaada se leivinpaperille ja kauli leivinpellin kokoiseksi levyksi. Levitä kastiketta reilusti taikinan päälle. Kastiketta menee noin puolet ja loput voi pakastaa pastakastikkeeksi – tai sitten tee vain puolikas annos.
Leikkaa kinkusta iso kasa kuutioita ja valuta ananaspurkki.
Ripottele pizzapohjan päälle kinkkua ja ananaskuutioita. Ripottele päälle pizzamaustetta. Jos pizzamausteessa ei ole muuta kuin yrttejä, lisää vähän mustapippuria myllystä pizzan päälle. Älä lisää suolaa, sillä kinkku on suolainen.
Peitä koko komeus runsaalla juustoraasteella. Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä ja reunat ovat ruskistuneet lievästi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti