Perinteiseen joulupöytään kuuluu myös itsetehty lasimestarin silli. Nyt sillin teko on helppoa, kun silliä löytyy valmiiksi perattuna fileenä. Ei tarvitse kuin vähän huuhtoa ylimääräiset suolat pois, leikata paloiksi ja laittaa sipulin ja porkkanan kanssa purkkiin. Helppoa kuin heinänteko!
Lasimestarin silli
300 g kevytsuolattua sillifileetä (2 pak. á 150 g)
1 punasipuli
1 porkkana
nippu tuoretta tilliä purkin päälle
mausteliemi:
1 dl vettä
1 dl sokeria
0,5 dl väkiviinaetikkaa
2 kpl laakerinlehteä
n. 5 maustepippuria
Keitä vedestä, etikasta, mausteista ja sokerista liemi, jäähdytä se. Kuori ja viipaloi vihannekset. Liota tai huuhdo sillit, leikkaa paloiksi.
Lado lasipurkkiin tai astiaan kerroksittain kalaa ja kasviksia.
Kaada liemi päälle. Laita nippu tilliä purkin päälle, jolla painat sillit ja kasvikset alas liemeen. Anna lasimestarin sillin maustua 1–2 vuorokautta. Tarjoa lasimestarin silli perinteisessä joulupöydässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti