Jouluaaton ateria aloitetaan kuumalla shotilla ja pikku naposteltavilla. Näin haudalta palaavat saavat vähän lämmikettä pakkaspäivänä ja pikku napostelut herättävät ruokahalut. Glögishotti Valion sivuilta.
Kuuma glögishotti
2 cl (4 tl) likööriä, esim. Cuarenta y tres
2 cl (4 tl) Valio glögiä
1 rkl Valio kuohukermaa
ripaus kardemummaa
ripaus vaniljasokeria
Kuumenna glögi höyryäväksi. Vatkaa kerma kevyesti.
Mittaa shottilasiin likööri. Kaada glögi varovasti lusikan pesän kautta liköörin päälle. Lisää lopuksi löysä kermavaahto lasiin niin, että kerma jää juoman pinnalle.
Ripottele päälle kardemummaa ja vaniljasokeria.
Yksinkertainen pipari-sharon-aura-alkupala
paksuja pipareita
sharonhedelmää viipaleina
aurajuustoa viipaleina
Kokoa pipareista, hedelmästä ja aurasta näyttävä alkupala. Tarjoa glögin kaverina.
Maksapasteijanapit
HK Kalaasi maksapasteija
calvados
ruisnappeja
Lisää tilkka calvadosta maksapasteijan joukkoon, sekoita. Pursota ruisnappeihin. Maistuu glögin kanssa tai alkupalana.
Aurataatelit
kuivattuja taateleita
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
Täytä taatelit sinihomejuustopalalla. Tarjoa alkupalana tai jälkiruokapöydän cocktail-paloina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti