Teen lihapullat kahdessa vaiheessa, ensin paistan ne melkein kypsiksi uunissa, jotta ne säilyttävät kauniin muotonsa, mutta sitten viimeistelen lihapullat aattona paistamalla ne voissa pannulla, jolloin ne saavat kauniin ruskean värinsä. Nyt lihapullat on hyvä tehdä pakkaseen tai kylmään odottamaan aaton paistamista…
Uunipaistetut lihapullat odottavat kylmässä padassa aaton pintapaistoa voissa, jossa ne saavat kauniin värinsä |
0.75 dl kauraryyniä
1 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
0.5 dl kermaa
1 tl suolaa
1 tl jauhettua mustapippuria
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
0.5 tl jauhettua neilikkaa
vajaa 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
1 muna
500 g jauhelihaa
Sekoita kaurahiutaleet, perunajauho, vesi ja kerma. Anna turvota 10 minuuttia.
Sitten lisää suola, mustapippuri, kaneli, inkivääri, neilikat ja munat. Sekoita kaikki yhteen.
Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pyöreitä lihapullia joko käsin tai käyttäen kahta ruokalusikkaa.
Paista lihapullat uunissa 150 asteessa noin 30 minuuttia. Lihapullat eivät ruskistu vielä uunissa. Nyt voit jäähdyttää lihapullat ja viedä kylmään odottamaan loppupaistamista tai pakastaa.
Aattona paista lihapullia paistinpannussa noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Ravista pannua joskus niin, että lihapullat säilyttävät pyöreän muotonsa ja ruskistuvat kauttaaltaan.
Vinkki: kannattaa samalla vaivalla tehdä ja paistaa kaksinkertainen taikina ja pakastaa lihapullat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti