tiistai 23. joulukuuta 2014

Bataattilaatikko lanttulaatikon ohjeella

Tänä jouluna en tee imellettyä perunalaatikko ollenkaan vaan korvaan sen bataattilaatikolla. Bataattilaatikon resepti on sama kuin lanttulaatikon eli jos haluat tehdä lanttulaatikon, niin korvaat vain bataatit lantulla ja aivan samat ainemäärät tulevat myös lanttulaatikkoon. Lanttulaatikon ohje on kouluaikaisesta keittokirjastani eli se on vanha ja sitä on tehty joka joulu niin usein, että kirjan sivut ovat ihan melkein liimautuneet toisiinsa kiinni erilaisista tahroista vuosien varrella.


Bataattilaatikko (lanttulaatikko)

1 kg bataattia (lanttua)
vettä, suolaa

2 dl kermaa
1 dl korppujauhoja
2 muna
2-3 rkl siirappia
50 g voita
½-1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl inkivääriä
(keitinlientä)

pinnalle:
korppujauhoja
voita lastuina

Kuori ja lohko bataatit. Keitä palat kypsiksi vähässä suolalla maustetussa vedessä. Soseuta bataatit monitoimikoneessa. Lisää loput aineet ja anna koneen käydä hetken aikaa, jotta massa on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.

Kumoa seos voideltuun uunivuokaan. Tee kuvioita pintaan lusikalla. Ripottele vielä korppujauhoja ja voita lastuina pinnalle.

Paista 150-asteessa noin 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti