keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Hilloa marja-aroniasta

Marja-aronia on varsin tuottelias pensas. Yhdestä puskasta tulee satoa jopa 8–10 kiloa. Marjoja on helppo poimia, mutta mustat kypsät marjat värjäävät voimakkaasti, joten suojakäsineet ovat tarpeen.

Tuoreena marjat maistuvat kitkeriltä. Niistä saa kuitenkin hyvää hyytelöä ja hilloa. Marjat sisältävät runsaasti pektiiniä. Niitä voi kuivattuja napostella vaikka välipalana. Marjoissa on runsaasti fenoliyhdisteitä ja kohtalaisesti C-vitamiinia, noin 11 mg/100 g. Yksinään marja-aroniahillo voi olla hieman tylsä, mutta yhdistämällä muita marjoja/hedelmiä, hilloista tulee mielenkiintoisia.

Tässä omena-marja-aroniahillo.

Hilloa marja-aroniasta ja omenista

4 litraa omenalohkoja

1 litra marja-aronian marjoja

½-1 dl vettä

500 g hillosokeria

Lohko omenat, poista siemenkodat ja perkaa marjat. Lado omput ja marjat kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta ja anna porista, kunnes omenat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella, lisää hillosokeri ja anna kiehahtaa. Purkita kuumiin purkkeihin ja sulje kannet huolellisesti. Säilytä jäähtyneet purkit viileässä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti