Jouluinen punakaalisalaatti
500 g punakaalia
1-2 punasipulia
2 dl glögiä
1 rkl mausteneilikoita
1 dl ruokosokeria tai siirappia
1 tl suolaa
2 dl punaviiniä
2 rkl punaviinietikkaa
Leikkaa punakaali ja punasipulit ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta glögi ja kokonaiset mausteneilikat. Anna maustua noin 15 minuuttia.
Siivilöi neilikat glögistä. Kaada glögi, sokeri, suola, viini ja viinietikka laakeaan paistokasariin. Sekoita joukkoon kaali ja sipuli. Keitä ilman kantta puolisen tuntia, kunnes kaali on kypsää ja neste lähes kokonaan haihtunut. Tarjoa kinkun tai lihapyöryköiden kanssa.
Kuulostaapa hyvältä, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Olen tänä vuonna karsinut aikaisemmista tarjottavista aika monta lajia, joten tästä löytyikin uusi sopiva lisuke :)
VastaaPoistaKiitos reseptistä sekä
rauhallista ja makoisaa joulua!
Tämän on sopivan makean hapan - tein tätä viimeksikin juuri lihapullien ja kinkun kaveriksi - oli hyvää! Keittelin ilman kantta aika kauan, neste haihtui aika hitaasti. Kaalikin pehmenee mukavasti kun rauhallisesti keittelee..
PoistaRauhallista ja makoisaa joulua myös sinulle!