sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Uppomunat melkein Benedictin tapaan

Sunnuntaina on kiva nukkua pitkään ja tehdä vähän erilainen aamiainen. Tänä sunnuntaina teki mieli uppomunia. Kaivelin jääkaappia ja sovelsin Benedictin munien ajatusta vähän laiskan sunnuntaiaamun mukaiseksi. Ei ollut tavallista kinkkua eikä pekonia, mutta löytyi vanha paketti Serranon kinkkua. Leipänä oli hiivaleipä, jossa oli pähkinöitä – vähän eksoottista, mutta sai kelvata. Jääkaapissa oli myös vanha hollandaisekastikepussi eli valmiskastikkeella säästettiin nälkäisten aikaa. Uppomunat tein kuitenkin taiteen sääntöjen mukaan – melkein...


Uppomunat

2 l vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
4 munaa

Kuumenna vesi ja etikka kattilassa niin, että se hieman kuplii.

Pyöritä vettä varovasti kattilassa. Riko muna kuppiin ja laske se varovasti veteen. Keitä noin neljä minuuttia tai kunnes munan valkuainen on hyytynyt.

Nosta uppomuna jäähtymään vedestä. Valmista muut munat samalla tavalla.

Paahda leipäviipaleet rapeiksi. Lisää päälle kinkku, uppomuna ja hollandaise-kastike.

Purista appelsiineista mehu. Neljästä appelsiinista tulee 2 lasia mehua. Keitä teetä/kahvia. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti