keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Appelsiini-palsternakat

Lisää kasvislisukkeita kinkun kaveriksi.

Appelsiini-palsternakat

4 kpl palsternakkaa (tai 8 pientä)
1 rkl rypsiöljyä
3 tl appelsiininkuoriraastetta (1 luomuappelsiinin kuori)
3 dl appelsiinitäysmehua (2 appelsiinin mehu)
1 rkl juoksevaa hunajaa

Pese palsternakat ja kuori ne. Halkaise ne pitkittäin, koosta riippuen joko kahteen tai neljään osaan.

Levitä palsternakat uunivuokaan, pirskota päälle öljy, kääntele hyvin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Pese appelsiini hyvin juuresharjalla. Raasta puhtaasta appelsiinista koristeraudalla tai raastimen hienoimmalla terällä kaikki oranssi kuori, mutta älä paina niin paljon, että alla olevaa vaaleaa kuorenosaa tulee mukaan. Purista appelsiineista mehua tarvittava määrä.

Yhdistä appelsiinimehu ja hunaja. Jätä hiukan kuoriraastetta koristeeksi ja yhdistä loput raasteet mehun joukkoon. Levitä mehu palsternakkojen päälle ja kääntele hyvin, jotta ne maustuvat kauttaaltaan.

Jatka appelsiini-palsternakkojen paistamista toiset 20 minuuttia välillä käännellen. Jos palsternakat uhkaavat tummua liikaa, pienennä uunin lämpö 150 asteeseen.

Kun appelsiini-palsternakat ovat paksuimmastakin päästään pehmeitä (kokeile kypsyyttä tikulla), siirrä ne tarjoiluastiaan, koristele lopulla raasteella ja pidä lämpimänä tarjoiluhetkeen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti